31 oktober 2017 12:00

Offentliga Hus rekryterar Niklas Eklund som CFO

Fastighetsbolaget Offentliga Hus har rekryterat Niklas Eklund, tidigare rörelsechef på Handelsbanken, som CFO i bolaget. Rekryteringen är ett viktigt led i att rusta Offentliga Hus för en framtida börsnotering.

Niklas Eklund (1973) har 20 års erfarenhet från banksektorn och har de senaste 12 åren haft olika chefsbefattningar inom Handelsbanken. Närmast kommer han från rollen som rörelsechef i Handelsbankens Regionbank Mellansverige. Niklas har också varit medlem i Regionbankens kreditkommitté som tar beslut i större kreditärenden. Genom sin bakgrund har han bred erfarenhet av att arbeta med stora fastighetsaktörer och gedigen kunskap om fastighetsrelaterade kreditfrågor.

Rekryteringen är ett led i att bygga en börsfähig organisation för Offentliga Hus, som tidigare i år tillkännagav att man siktar mot en börsnotering inom två år.

"Det känns otroligt kul att ha Niklas ombord. Vi har jobbat tillsammans inom banken i många år och jag känner stort förtroende för honom i rollen som CFO. Niklas kommer att bli en viktig spelare när vi nu ökar förvärvstakten i bolaget för att under det kommande året öka balansomslutningen från dagens 2,3 miljarder till ca 6-7 miljarder kronor, och så småningom börsintroduceras", säger Lars Holm, VD på Offentliga Hus.

Niklas Eklund tillträder sin tjänst den 1:a december.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Holm, VD Offentliga Hus

lars@offentligahus.se
+46 (0) 708 97 44 09 

Om Offentliga Hus i Norden AB

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Sedan 2011 avlastar vi kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass. Idag äger vi 82 fastigheter på 36 svenska orter, till ett totalt värde av 2,3 miljarder kronor.