21 november 2017 12:00

Offentliga Hus förvärvar fastighet i Västervik

Fastighetsbolaget Offentliga Hus i Norden AB har förvärvat en fastighet i småländska Västervik. Hela fastigheten hyrs ut till landstinget i Kalmar på ett femårskontrakt.

I november 2017 förvärvade Offentliga Hus fastigheten Kompassen 7 & 8 i Västervik i Småland. Fastigheten är byggd 1903 och nyrenoverad för att passa behoven hos hyresgästen, landstinget i Kalmar, som bedriver kontorsverksamhet i byggnaden. Hyresavtalet sträcker sig över fem år. På fastigheten finns även en byggrätt som Offentliga Hus planerar att utveckla på sikt.

"Det här är ett typexempel på ett sådant förvärv som Offentliga Hus helst gör: fastigheten är av hög kvalitet, hyresgästen är trygg och långsiktig och det finns möjlighet att vidareutveckla platsen och samarbetet på sikt. Förvärvet innebär dessutom att vi utvidgar vår lokala närvaro till en ny ort i Småland", säger Lars Holm, VD på Offentliga Hus.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Holm, VD Offentliga Hus

lars@offentligahus.se
+46 (0) 708 97 44 09 

Om Offentliga Hus i Norden AB

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Sedan 2011 avlastar vi kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass. Idag äger vi 88 fastigheter på 36 svenska orter, till ett totalt värde av 2,3 miljarder kronor.