21 december 2017 12:00

Offentliga Hus förvärvar fastighet i Nynäshamn

Fastighetsbolaget Offentliga Hus i Norden AB har förvärvat en före detta industrifastighet i Nynäshamn söder om Stockholm.

Fastigheten, Nynäshamn Hammaren 6, uppfördes 1979 och har en uthyrbar area om 990 kvadratmeter. Byggnaden totalrenoverades invändigt 2016 och hyrs ut i sin helhet till Nynäshamns kommun. Säljare av fastigheten är U&P Fastighetskonsult AB. 

De senaste veckorna har Offentliga Hus utökat sin fastighetsportfölj med över 160 offentliga fastigheter runtom i Sverige. Offentliga Hus fortsätter att förvärva, med målet att inom två år nå en balansomslutning om 6-7 miljarder kronor. Förvärvet av Nynäshamn Hammaren 6 är ännu ett steg på vägen mot en börsnotering av bolaget.

"Vi är mycket glada att kunna lägga till ännu en kvalitativ samhällsfastighet med en långsiktig hyresgäst till vårt bestånd. Vi fortsätter också att vidga vår närvaro geografiskt till en ny kommun", säger Lars Holm, VD på Offentliga Hus.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Holm, VD Offentliga Hus i Norden AB

lars@offentligahus.se
+46 (0) 708 97 44 09 

Om Offentliga Hus i Norden AB

Offentliga Hus är ett fastighetsbolag med fokus på samhällsfastigheter. Offentliga Hus har ett totalt fastighetsbestånd om 90 fastigheter på 37 olika platser i Sverige. Hyresgästerna består till cirka 90% av statligt finansierade verksamheter med långa hyreskontrakt (exkl. portföljen med studentlägenheter). Fastighetsvärdet uppgår till 2,3 miljarder kronor. Offentliga Hus grundades 2011 och ägs av Aktiebolaget Fastator (publ) (50%) och Cofigelux Sarl/Aerium (50%).