1 oktober 2020 14:05

Göteborg får fler studentbostäder – byggstart för 214 nya lägenheter på Opaltorget

Idag togs första spadtaget till det som ska bli Göteborgs nästa stora studentboende. År 2022 ska över 200 nya studentlägenheter stå klara på Opaltorget i Tynnered. Fastighetsbolaget Offentliga Hus är initiativtagare till projektet, och ett 20-årigt hyresavtal är redan tecknat med Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) för lägenheterna.

Idag finns det drygt 11 000 studentbostäder i Göteborg, men för att möta den stora efterfrågan behövs ytterligare 7 000 bostäder. Lägenheterna, som byggs i ett tio våningar högt hus vid Opaltorget, är därför ett mycket välkommet tillskott.

”Genom det här projektet gör vi verklig skillnad för studenterna och bidrar till att stärka Göteborgs attraktivitet som studentstad. Projektutveckling är en viktig del av Offentliga Hus verksamhet och tillväxt. Opaltorget är ett typexempel på hur vi jobbar med nybyggnation – mot tydliga beställare i långa kontrakt, på attraktiva orter”, säger Offentliga Hus VD Fredrik Brodin.

Lägenheterna planeras att stå klara i fjärde kvartalet 2022. Byggentreprenör är Brixly AB.

”Lägenheterna kommer att vara i storleken ett till fyra rum, alltså lagom för en eller två personer att hyra, eller om man vill bo i ett kompisboende eller minikollektiv i de större lägenheterna”, förklarar Markus Brink, VD på Brixly.

Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) kommenterar avtalet:

”Vi är väldigt glada över att ha ett så långsiktigt avtal med Offentliga Hus. Bostäderna är centralt belägna med god service och kommunikationer. Här finns allt man kan behöva som student”, säger Magnus Bonander, Fastighetschef vid SGS Studentbostäder.